Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní informační a komunikační technol (UVSRP / CD014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / CD014 - Moderní informační a komunikační technol, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu: vymezení cíle a obsahu předmětu, seznámení s literaturou a prameny, vymezení některých pojmů a souvislostí2. Veřejná správa a moderní informační a komunikační technologie3. Interaktivní prezentace s využitím multimédií v prostředí aplikací interaktivních tabulí4. Tvorba multimediálních a interaktivních PDF formátu5. Multimediální prezentace a interaktivní objekty, import a export dat, publikování dat na webových portálech6. Správa a sdílení dokumentů a znalostí prostřednictvím moderních technologií7. Videokonferenční technologie v praxi8. Tabulkové procesory (relativní a absolutní adresace, základní funkce pro zpracování dat, kontingenční tabulky a grafické zpracování dat.)9. Hloubková analýza dat v sestavách kontingenčních tabulek a grafů10. Informační a znalostní společnost, analýza dostupných ICT v zemích EU, elektronizace veřejné správy11. Využití digitálních a mobilních technologií v praxi12. Rozvoj komunikačních dovedností založených na etických pravidlech, bezpečnostních a legislativních podmínkách pro zavádění ICT.13. Příklady dobré praxeSemináře rozšiřují obsah přednášek. Cílem je naučit studenty propojit teoretické poznatky na praxi, naučit je pracovat v profesních aplikacích, které se využívají v praxi. Studenti se naučí data analyzovat a graficky prezentovat výsledky zobrazené informace a také aktivně a samostatně vyhledávat relevantní informace ke zvolenému tématu, pracovat s literaturou, zpracované téma prezentovat v semináři před svými kolegy a obstát v následné diskusi.

Literatura

TVRDÍKOVÁ, M. Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2728-8.CHMELAŘOVÁ, M. Aplikace pro výzkum [online]. Distanční studijní opora a e-learningový kurz. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2012. MEZGÁR, I. Integration of ICT in smart organizations. Idea Group Inc, 2006. GÁLA, L. Management v informační společnosti. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-85943-40-9.GÁLA, L., POUR, J., TOMAN, P. Podniková informatika. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1278-4.GEOGHEGAN, L. ICT for social welfare: a toolkit for managers. The Policy Press, 2004. ISBN 97 818-613-4505-9.SCHALBE, K. Information Technology Project Management. London: Cengage Learning, 2009. ISBN 97 803-247-8855-6.

Požadavky

Výuka je vedena systémem přednášek a konzultací na vybrané téma, studenti mají možnost konzultovat individuálně jednotlivé vybrané problémové celky prostřednictvím komunikačních technologií elektronického kurzu v prostředí Moodle na e-portálu fakulty. Pro výuku je zde publikována elektronická studijní opora a pro procvičování korespondenční úkoly a testy. Podmínkou k zápočtu je zpracování semestrální práce.Vyučující na témata, která nebyla v plném rozsahu odpřednášena, upozorní, aby si studující vyhledali v povinné literatuře nebo a e-learningových stránkách.

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.