Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Public relations (UVSRP / CK054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / CK054 - Public relations, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Public relations - předmět, vývoj disciplíny, terminologie2. Základní prameny a literatura.3. Nástin historie4. Public relations v konfliktních a krizových situacích, pravidla krizové komunikace5. Nástroje public relations6. Veřejní mínění, zveřejněné mínění7. Externí a interní public relations8. Vztah public relations a reklamy9. Účinky médií10. Tiskový zákon11. Shrnutí

Literatura

JIRÁK, J., KÖPPLOVÁ, B. Média a společnost. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-697-7.NĚMEC, P. Public relations. Komunikace v konfliktních a krizových situacích. Praha: Management Press, 1999. ISBN 80-85943-66-2.Svoboda, V. Public relations moderně a účinně. Praha, 2006. BURTON, G., JIRÁK, J. Úvod do studia médií. Brno, 2002. ČELOVSKÝ, B. Konec českého tisku?. Šenov u Ostravy: Tilia, 2001. JIRÁK, J., ŘÍCHOVÁ, B. Politická komunikace a média. Praha: Karolinum, 2000. CHMEL Z. Propagace, PR, média. Brno: Ante, 1997. ISBN 80-902404-2-9.Sokol, T. Tisk a právo. Praha, 2001.

Požadavky

V semináři budou studentům zadávány kontrolní úkoly, například vypracování textu pro hromadné sdělovací prostředky, a to takovým způsobem a podle takových pravidel, aby byl tento jimi přijat a zveřejněn.Studenti se aktivně účastní aktivit na seminářích.Student musí zvládnout písemný test z teorie.Student bude moci průběžně konzultovat individuálně studovaná témata pomocí elektronické pošty, požádat může rovněž o konzultaci. Vyučující na témata, která nebyla v plném rozsahu odpřednášena, upozorní, aby si studující vyhledali v povinné literatuře nebo a e-learningových stránkách.

Garant

Mgr. Zuzana URBÁNKOVÁ