Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace pro projektový management (UVSRP / CK077)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / CK077 - Aplikace pro projektový management, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky programové podpory dotačních programů. Obecná charakteristika, přehled a rozbor základní informační báze, literatury a dalších informačních zdrojů2. Dotační programy v ČR a EU, strategické cíle pro období 2014 - 20203. Komparace legislativních dokumentů4. Projektové řízení, projekt, projektový tým, zdroje, plánování, organizování a realizace projektu5. Základní procesy a pravidla projektového řízení6. SWOT analýzy a logický rámec7. Myšlenkové mapy v projektovém řízení, softwarové aplikace pro tvorbu logického rámce8. Softwarové aplikace pro přípravu projektů, řízení projektového cyklu (PMC - Project Cycle Management), zpracování modelového projektu financovaného z dotačních programů, příručky pro žadatele o finanční podporu9. Kritéria oprávněnosti, rozpočty projektu, publicita projektu10. Finanční řízení projektu, rozpočty a čerpání v aplikacích tabulkových procesorů11. Investiční a neinvestiční projekty12. Evropské vzdělávací programy13. Programy celoživotního učení

Literatura

ŠTEFÁNEK, R. a kol. Projektové řízení pro začátečníky. Brno: Computer Press, 2011. MILTON, D. ROSENAU. Řízení projektů. Brno: Computer Press, 2007. DVOŘÁK, D. Řízení projektů. Brno: Computer Press, 2008. SCHWALBE, K. Řízení projektu v IT. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-251-1526-8.TAYLOR, Y. Začínáme řídit projekty. Brno: Computer Press, 2007. TOTH, P. Informační systémy státní správy a územní samosprávy. Praha: VŠE, 2003. ISBN 80-7079-855-6.GÁLA, L., POUR, J., ŠEDIVÁ, Z. Podniková informatika. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-2615-1.

Požadavky

Zpracování případové studie, teoretické znalosti budou ověřovány a procvičovány v prostředí e-kurzu. Obhajoba semestrální práce.Vyučující na témata, která nebyla v plném rozsahu odpřednášena, upozorní, aby si studující vyhledali v povinné literatuře nebo a e-learningových stránkách.

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.