Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské přístupy ve veřejné správě (UVSRP / MPVS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / MPVS1 - Manažerské přístupy ve veřejné správě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Manažerské aspekty veřejné správy2. Úkolové a operační prostředí soudobých organizací a veřejných institucí3. Strukturace managementu, manažerské poslání, cíle a úkoly, manažerské funkce, role a činnosti4. Organizační, institucionální a manažerská efektivnost5. Nové tendence v oblasti managementu veřejné správy6. Normativní a strategický veřejný7. Realizace strategie prostřednictvím organizačních politik, plánů, programů, projektů a postupů8. Operační a provozní management veřejněsprávních organizací a institucí9. Manažerské rozhodování a řešení problémů10. Manažerské metody, techniky a dovednosti, manažerské11. Řízení a vedení lidí12. Personální management a řízení lidských zdrojů ve veřejné správě13. Další specifické oblasti a aktivity managementu v oblasti veřejné správy14. Sebeřízení manažerů a rozvoj manažerských kompetencí15. Formování nové kultury organizací a institucí veřejné správy

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z oblasti manažerských přístupů ve veřejné správě a dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

ADAIR, J. Jak efektivně vést druhé. Management Press, 1993. MATEICIUC, A. Managerial Approach in Local Public Administration. Opava: Silesian University, 2005. BĚLOHLÁVEK, F. Organizační chování. 1.vyd. Olomouc: Rubico, 343 s., 1996. ISBN 80-85839-09-1.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je nutné napsat a obhájit semnární práci v rozsahu cca 5 stran textu.

Garant

PhDr. Ing. Aleš MATEICIUC, Ph.D.