Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy o území (UVSRP / V0100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / V0100 - Informační systémy o území, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do GIS, základní pojmy a principy, digitální kartografie2. Mapové zdroje dat3. Státní informační systém české republiky a jeho základní registry4. Standardy územní identifikace státního informačního systému5. Gis obcí s rozšířenými pravomocemi6. Gis ve městech a obcích7. Geografické informace8. Grafické soubory pro zpracování map9. Český statistický úřad a státní statistická služba10. Územně orientovaná data vybraných informačních systémů11. Hlavní komerční produkty používané pro vytváření územně orientovaných informačních systémů12. Shrnutí učiva

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z daného oboru a také z oblasti využívání počítačových aplikací pro zavádění geografických informačních systémů, dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

Voženílek, V. Geografické informační systémy 1. Pojetí,historie,základní komponenty. Rapant, P. Úvod do geografických informačních systémů. Kolář, J. Geografické informační systémy 10. Rapant, P. Geoinformační technologie. David E. Davis. Gis. Jak si vytvářet vlastní mapy.

Požadavky

Účast na seminářích min. 70%, odprezentování referátu na semináři, písemný test zaměřený na ověření teoretických (terminologie, mapové zdroje dat, státní informační systém a jeho registry, GIS měst a obcí, mapové zdroje dat) i praktických znalostí (orientace v mapách, územně orientovaná data vybraných informačních systémů, komerční produkty pro vytváření GIS).

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.