Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správní právo II (UVSRP / V0123)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / V0123 - Správní právo II, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Správní řízení. Odvolání a rozklad ve správním řízení2. Správní řízení. Mimořádný přezkum rozhodnutí ve správním řízení3. Správní řízení. Exekuce ve správním řízení4. Zvláštní instituty správního řízení5. Správní soudnictví6. Kontrola a jiné záruky ve veřejné správě7. Správní delikty8. Přestupky a řízení o přestupcích9. Vnitřní správa. Osobní údaje a evidence obyvatelstva10. Vnitřní správa. Pobyt cizinců v ČR. Státní občanství.11. Vnitřní správa. Shromažďovací a sdružovací právo.12. Správa policie

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z oblasti odpovědnosti a právních záruk ve veřejné správě, základní praktické znalosti o přezkumu rozhodnutí a exekuci ve správním řízení a základní způsobilost k interpretaci právní normy .

Literatura

SCISKALOVÁ, M - GONGOL, T. Správní právo. Karviná: Slezská univerzita,, 2006. PRŮCHA, P. Správní právo. Obecná část. Brno: MU, 2003. ISBN 80-210-3350-9.HENDRYCH, D. Správní právo. Obecná část. 5., rozšířené vydání. Praha: C.H.Beck, 2003. ONDRUŠ, R. Správní řád. 1. vydání. Praha: Linde, 2005.

Požadavky

Písemný test k ověření nabytých teoretických znalostí (instituty přezkumu správního rozhodnutí, hmotněprávní pravidla).

Garant

Mgr. Pavel GODICKÝ

Vyučující

JUDr. Marie SCISKALOVÁ, Ph.D.JUDr. Marie SCISKALOVÁ, Ph.D.