Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské dovednosti a řízení lidských (UVSRP / V0174)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / V0174 - Manažerské dovednosti a řízení lidských, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení pojmu lidské zdroje2. Pojetí personalistiky, personálního řízení a řízení lidských zdrojů3. Personální optimalizace organizace4. Budování jejího lidského potenciálu5. Struktura manažerského přístupu k lidským zdrojům6. Personální strategie jako jedna z významných funkcionálních strategií organizace7. Rutinní odborné personalistické činnosti prováděné odbornými personalisty8. Personální řízení liniovými manažery9. Podmínky pro efektivní pracovní činnost lidí v organizacích

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z oblasti manažerských dovedností a řízení lidských zdrojů, dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

Bělohlávek F., Košťan P., Šuleř O. Management. Olomouc: Rubico, 2001. Kaňáková Z., Bláha J., Babicová J. Řízení lidských zdrojů. Ostrava: VŠB, 2000. Koubek J. Řízení lidských zdrojů. Základy moderní personalistiky. Praha: Management Press, 1995.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je nutné zvládnout písemnou i ústní část závěrečné zkoušky, jejíž obsah zahrnuje probraná témata.

Garant

PhDr. Ing. Aleš MATEICIUC, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.Ing. Lucie KAMRÁDOVÁ