Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kap. z práva (UVSRP / VK104)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / VK104 - Vybrané kap. z práva, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pracovní právo I. Pracovně právní vztahy.2. Pracovní právo II. Pracovní poměr.3. Pracovní právo III. Odpovědnost za škodu zaměstnance.4. Pracovní právo IV. Odpovědnost za škodu zaměstnavatele.5. Obchodní právo I. Obchodní rejstřík a obchodní společnosti.6. Obchodní právo II. Obchodní společnosti.7. Rodinné právo. Vztahy rodičů a dětí, náhradní péče o dítě.8. Právo sociálního zabezpečení I. Sociální pomoc.9. Právo sociálního zabezpečení II. Státní sociální podpora.10. Trestní právo. Základy trestní odpovědnosti.11. Trestní právo. Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných.12. Základy práva Evropských společenství.

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z vybraných odvětví českého práva a práva ES a částečnou praktickou způsobilost interpretovat a aplikovat právní normy z oblasti pracovního práva.

Literatura

HALFAR, B. a kol. Právo. Ostrava: VŠB- TU, 2006. ISBN 80-248-0236-8.Novotný, O. a kol. Trestní právo hmotné, obecná část. 3. vydání. Praha: Codex, 1997. MARTINÍKOVÁ, J. Úvod do pracovního práva a problematiky zaměstnanosti. Ostrava: VŠB- TU, 2002. MARTINÍKOVÁ, J. Úvod do práva sociálního zabezpečení. Ostrava: VŠB- TU, 2003. TÝČ, V. Základy práva ES pro ekonomy. Praha: Linde, 2001. ISBN 80-7201-296-7.

Požadavky

Písemný test na ověření nabytých teoretických znalostí (hmotněprávní úprava a vybrané obecné pojmy).

Garant

Mgr. Pavel GODICKÝ

Vyučující

JUDr. Marie SCISKALOVÁ, Ph.D.