Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální politika (UVSRP / VK107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / VK107 - Environmentální politika, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jedinec a životní prostředí2. Současné globální problémy životního prostředí3. Vznik ekologické politiky, ekologická hnutí, koncepce a školy ve 2. pol. 20. století4. Globální ekologie 21. století a její politická reflexe5. Politika životního prostředí - obecné vymezení6. Politický cyklus, aktéři a nástroje environmentální politiky7. Vznik a vývoj politiky životního prostředí EU8. Současné cíle a prostředky politiky životního prostředí EU9. Životní prostředí ČR10. Environmentální politika ČR - programový, legislativní a institucionární rámec11. Občanský sektor v environmentální politice ČR12. Perspektivy a problémy environmentální politiky

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o základních pojmech, postupech, principech a prostředcích politiky životního prostředí jak v obecné rovině, tak v rámci EU a České republiky.

Literatura

MEZEŘICKÝ, Václav (ed.). Environmentální politika a udržitelný rozvoj. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-003-8.MEZEŘICKÝ, Václav (ed.). Globalizace. Praha: Portál, 2003. BRANIŠ, M. Základy ekologie a ochrany životního prostředí. Praha: Informatorium, 2004. PEČÍNKA, P. Zelená zleva?. Historie ekologických stran v Evropě. Praha: GplusG, 2002.

Požadavky

Seminární práce analyzující environmentální politiku na úrovni vybrané obce (SWOT analýza, rozbor koncepčních a rozvojových dokumentů, hodnocení jejich naplňování).

Garant

JUDr. Marie SCISKALOVÁ, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Marie SCISKALOVÁ, Ph.D.