Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strukturální fondy EU (UVSRP / VK134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / VK134 - Strukturální fondy EU, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky strukturálních fondů. Obecná charakteristika, přehled a rozbor základní informační báze, literatury a dalších informačních zdrojů.2. Politika hospodářské a sociální soudržnosti EU.3. Regionální politika EU - základní přehled4. Regionální politika v České republice5. Charakteristika jednotlivých strukturálních fondů v EU a v ČR6. Systém čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů v České republice7. Typy projektů předkládaných do strukturálních fondů - individuální projekty a grantová schémata8. Tematické operační programy podporované ze strukturálních fondů na období 2007-20139. Regionální operační programy na období 2007-201310. Operační programy Praha a Evropská územní spolupráce11. Softwarové aplikace pro přípravu projektů ze Strukturálních fondů, řízení projektového cyklu (PMC - Project Cycle Management)12. Zpracování modelového projektu financovaného ze strukturálních fondůa) Příručky pro žadatele o finanční podporub) Základní procesy a pravidla projektového řízeníc) Kritéria oprávněnostid) Rozpočty projektu13. Evropské vzdělávací programy a programy celoživotního učení

Získané způsobilosti

Student získá základní teoretické znalosti z daného oboru a také z oblasti využívání počítačových aplikací pro práci v dotačních programech EU, dokáže získané znalosti a dovednosti využít v uživatelské praxi.

Literatura

FIALA, P. a PITROVÁ, M. Evropská unie. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2003. VILAMOVÁ, Š. Jak získat finanční zdroje Evropské unie. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0828-0.POTLUKA, O. a kol. Průvodce strukturálními fondy EU. Praha: IREAS, 2003. WOKOUN, R. Strukturální fondy a obce I. Praha: ASPI, a. s., 2006. KÖNIG, P., LACINA, L., PŘENOSIL J. Učebnice evropské integrace. Brno: Barrister& Principal, spol. s. r. o., 2006.

Požadavky

Na základě výkladu a studia doporučené literatury zpracovat test vztahující se k problematice strukturálních fondů.

Garant

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Magdalena CHMELAŘOVÁ, Ph.D.