Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nevládní neziskové organizace (UVSRP / VZ120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / VZ120 - Nevládní neziskové organizace, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neziskový sektor jako součást občanské společnosti2. Nevládní neziskové organizace - obecné vymezení3. Financování neziskových organizací a jejich postavení v ekonomice státu4. Lidské zdroje v neziskových organizacích, využívání dobrovolnické práce5. Specifika řízení neziskových organizací a jejich informační systémy6. Historické souvislosti vývoje neziskových organizací v českých zemích7. Specifické rysy českého neziskového sektoru.po roce 19898. Právní a společensko-politický rámec fungování českých NNO9. Hlavní typy NNO v ČR10. Financování a lidské zdroje českých NNO11. Nevládní neziskové organizace v regionálním rozvoji12. Perspektivy vývoje českého neziskového sektoru

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti o postavení a fungování neziskových organizací, které může uplatnit při práci v neziskovém sektoru či při spolupráci s ním.

Literatura

FRIČ, P. - GOULLI,R. Neziskový sektor v České republice.Výsledky mezinárodního srovnávacího projektu Johns Hopkins University. Praha: Eurolex Bohemia, 2001. MARADA,R. Občanský sektor a organizační identita: Utváření občanských identit po roce 1989. In. Szaló,C - Nosál, I. (eds.).Mozaika v re-konstrukci. Formování sociálních identit v současné střední Evropě. Brno: MU/Mezinárodní politologický ústav, 2003. RAKUŠANOVÁ, P. - STAŠKOVÁ, B. Organizovaná občanská společnost v České republice. Praha: Professional publ., 2007. KOL. Úvod do regionálních věd a veřejné správy. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2004. Zpráva o neziskovém sektoru v České republice. Dostupné na.

Požadavky

Seminární práce, která v první části mapuje a analyzuje neziskový sektor vybrané obce a ve druhé přináší podrobný profil vybrané NNO a rozbor její činnosti.

Garant

Mgr. Jiří MAŠATA