Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro VS IV (UVSRP / ZK030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVSRP / ZK030 - Němčina pro VS IV, Fakulta veřejných politik v Opavě, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Účelové věty2. Unser Lebensstil3. Futurum II4. Zájmenná přílovce5. Unser Gesundheitswesen6. Přirovnávací a účinkové věty7. Frauen in unserer Gesellschaft8. Časové věty9. Unsere Republik in der EU10. Rekce sloves11. Massmedien12. Weltprobleme

Získané způsobilosti

student získá znalosti z oboru veřejné správy a regionální politiky v němčině, schopnost překladu a konverzace

Literatura

HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy 2,3. Praha, 1997. Praha: Scientia, 2002. HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy 3. Praha: Scientia, 2000. Sýkora, V. Übungsbuch mit politologischen Begriffen. Opava: Slezská univerzita, 2007.

Požadavky

Požadavky na studenta:Písemný test v rozsahu probraného učiva, zejména znát lexikální, gramatickou úroveň, která byla aplikována v semestrální výuce, ovládat konverzační kontexty k jednotlivým tématům.U denního studia se pracuje s 3. dílem učebnice a za semestr se probere pět lekcí. U kombinovaného studia se volí 2. díl učebnice a za semestr se probere 6 lekcí.Vypracovat seminární práci v rozsahu 5 -6 stran v německém jazyce na zadané téma.

Garant

Mgr. Vilém SÝKORA