Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza II (MU / 01002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 01002 - Matematická analýza II, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Průběh funkce (monotónnost, extrémy, konvexnost a konkávnost, inflexní body, asymptoty)Primitivní funkce a neurčitý integrál (existence, základní metody pro výpočet)Určitý integrál (Newtonův-Leibnizův vzorec, podmínky integrovatelnosti, základní metody pro výpočet, aplikace)Nevlastní integrály (výpočet, kritéria konvergence)Číselné řady (konvergence, vlastnosti, řady s nezápornými členy, absolutně konvergentní řady)Posloupnosti a řady funkcí (bodová a stejnoměrná konvergence, derivování a integrování limitní funkce, kritéria konvergence řad funkcí)

Literatura

V. Jarník. Diferenciální počet I. ČSAV, Praha, 1963. V. Jarník. Diferenciální počet II. ČSAV, Praha, 1963. A. P. Mattuck. Introduction to Analysis. Prentice Hall, New Jersey, 1999. L. Zajíček. Vybrané úlohy z matematické analýzy. Matfyzpress, Praha, 2000.

Požadavky

Účast na přednáškách je žádoucí. Studenti budou během první přednášky seznámeni s požadavky přednášejícího. Zkouška se skládá ze dvou částí - písemné a ústní. Po úspěšném absolvování písemné části následuje část ústní, na které se prověřují znalosti učiva daného předmětu. 

Garant

Doc. RNDr. Michal MÁLEK, Ph.D.Doc. RNDr. Marta ŠTEFÁNKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Doc. RNDr. Michal MÁLEK, Ph.D.Doc. RNDr. Marta ŠTEFÁNKOVÁ, Ph.D.