Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní analýza (MU / 03027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 03027 - Komplexní analýza, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování a doplnění: holomorfní funkce, Cauchyho vzorec, mocninné řady. Nekonečné součiny.Rozšířená komplexní rovina. Meromorfní funkce.Homologické tvary Cauchyových vět, jednoduchá souvislost. Princip argumentu.Konformní zobrazení, lineární lomené transformace, Riemannova věta.Analytické pokračování, Riemannovy plochy - základy teorie.Harmonické funkce, Poissonův integrál. Laplaceova tranformace a její užití.

Literatura

E. Kreyszig. Advanced Engineering Mathematics. Wiley, New York, 1983. W. Rudin. Analýza v reálném a komplexním oboru. Academia, Praha, 1987. R. V. Churchill, J. W. Brown, R. F. Verhey. Complex Variables and Applications. Mc Graw-Hill, New York, 1976. J. Smítal. Komplexní analýza. MÚ SU, Opava, 2008. I. Kluvánek, L. Mišík, M. Švec. Matematika II. SNTL, 1961. I. I. Privalov. Úvod do teorie funkcí komplexní proměnné. Fizmatgiz, 1960.

Požadavky

Požadavky pro získání zápočtu určuje cvičící. V zásadě by mělo jít o zvládnutí látky.Totéž platí pro písemnou část zkoušky. V její ústní části se prověřuje orientace v základních pojmech teorie.

Garant

Prof. RNDr. Miroslav ENGLIŠ, DrSc.

Vyučující

Prof. RNDr. Miroslav ENGLIŠ, DrSc.RNDr. Michaela MLÍCHOVÁ, Ph.D.