Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálná analýza I (MU / 03028)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 03028 - Reálná analýza I, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní vlastnosti míry na okruhuVnější míra a Carathéodoryho větaVěta o rozšíření míryMíry na metrických prostorechHausdorffova míraLebesgue-Stieltjesova míraPojem měřitelné funkceMěřitelné funkce jako limity jednoduchých měřitelných funkcíPosloupnosti měřitelných funkcíIntegrál jednoduché měřitelné funkceRozšíření definičního oboru integráluLimitní věty v teorii integráluLebesgueův a Lebesgue-Stieltjesův integrál

Literatura

M. Švec, T. Šalát, T. Neubrunn. Matematická analýza funkcií reálnej premennej. Bratislava, 1987. A. M. Bruckner, J. B. Bruckner, B. S. Thomson. Real Analysis. Upper Saddle River, New Jersey, 1997. ISBN 0-13-458886-X.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutné absolvovat kolokvium, nejlépe za účasti všech studentů, kteří si předmět zapsali. Na něm se projde orientačně celá látka a každý účastník kolokvia musí přispět do diskuse.

Garant

Doc. RNDr. Marta ŠTEFÁNKOVÁ, Ph.D.