Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická geometrie II (MU / 05086)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 05086 - Analytická geometrie II, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Afinní zobrazení. Grupa afinních zobrazení. Samodružné body a směry afinních zobrazení.Základní afinity. Modul afinity, ekviafinity. Klasifikace afinit v rovině.Shodná zobrazení eukleidovského prostoru. Grupa shodností. Souměrnost podle nadroviny. Souměrnosti v eukleidovském prostoru. Klasifikace shodností na přímce, v rovině a v trojrozměrném eukleidovském prostoru.Podobná zobrazení. Grupa podobností. Klasifikace podobností v rovině.Kuželosečky. Základy metrické teorie kuželoseček. Pojem algebraické křivky druhého stupně.Středové a nestředové křivky druhého stupně. Průměry křivek druhého stupně.Kvadriky. Bilineární a kvadratické formy. Kvadriky a jejich klasifikace. Kvadriky v trojrozměrném prostoru. Tečná rovina ploch druhého stupně.

Literatura

M. Sekanina. Analytická geometrie II. Praha, 1989. J. Janyška, A. Sekaninová. Analytická teorie kuželoseček a kvadrik. Brno, 1996. ISBN 80-210-1435-0.

Požadavky

Zvládnutí probírané látky a odevzdání seminárních prací. Požadavky k zápočtu určuje cvičící.

Garant

RNDr. Petr VOJČÁK, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr VOJČÁK, Ph.D.RNDr. Petr VOJČÁK, Ph.D.