Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algebra I (MU / 10231)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 10231 - Algebra I, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tvrzení a důkazy2. Množiny, relace a zobrazení3. Pologrupy, monoidy, grupy4. Homomorfismy5. Pole6. Permutace7. Matice. Elementární úpravy8. Matice. Algebraické vlastnosti9. Determinanty10. Uspořádání a svazy

Literatura

M. Marvan. Algebra I. MÚ SU, Opava, 1999. M. Marvan. Algebra II. MÚ SU,, Opava, 1999. J. T. Moore. Elements of Linear Algebra and Matrix Theory. McGraw Hill, New York, 1968. A. G. Kuroš. Kapitoly z obecné algebry. Academia Praha, 1968. J. Musilová, D. Krupka. Lineární a multilineární algebra. Univerzita J. E. Purkyně v Brně, Brno, 1989.

Požadavky

Základním požadavkem k získání zápočtu je správný výpočet a odevzdání zápočtových příkladů.Zkouška se skládá z písemné a ústní části.Pro postup k ústní zkoušce je nutno získat z písemné části alespoň 50% bodů. Pro úspěšné absolvování ústní zkoušky je nutné prokázat aspoň základní znalosti probraného učiva.

Garant

Doc. RNDr. Zdeněk KOČAN, Ph.D.