Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravděpodobnost a statistika (MU / 10233)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 10233 - Pravděpodobnost a statistika, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- náhodný pokus, náhodný jev, statistická a klasická definice pravděpodobnosti, podmíněná pravděpodobnost, nezávislost- náhodná proměnná, distribuční funkce, diskrétní a spojité náhodné proměnné, číselné charakteristiky, některá důležitá rozdělení pravděpodobnosti, nezávislé náhodné proměnné- náhodný výběr, bodové a intervalové odhady, statistické zpracování naměřených údajů,úvod do testování statistických hypotéz

Literatura

J. Anděl. Matematická statistika. Praha, 1987. J. Likeš, J. Machek. Matematická statistika. Praha, 1983. J. Anděl. Matematika náhody. Matfyzpress, Praha, 2000. ISBN 80-85863-52-9.Z. Riečanová a kol. Numerické metody a matematická štatistika. Alfa, Bratislava, 1987. ISBN 063-559-87.J. Likeš, J. Machek. Počet pravděpodobnosti. Praha, 1982. J. Ramík, A. Wissgärber. Statistika A. Karviná, 1995. ISBN 80-85879-43-3.

Požadavky

Požadavky pro získání zápočtu určuje cvičíčí. V zásadě by studenti měli být schopni řešit jednoduché praktické úlohy. Totéž platí pro písemnou část zkoušky. V její ústní části se prověřuje orientace v základních pojmech teorie.

Garant

Mgr. Jiří JAHN