Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané partie z matem. analýzy I-cv. (MU / 10937)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 10937 - Vybrané partie z matem. analýzy I-cv., Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň přednášek:Pojem funkce více proměnnýchLimita a spojitost funkcí dvou a více proměnnýchParciální derivaceÚplný diferenciálTaylorův vzorecPariální derivace složených funkcíDerivace v daném směruImplicitní funkce a jejich derivaceVolné a vázané extrémy funkcí více proměnnýchVázané extrémy funkcí více proměnnýchNáplň cvičení: Cvičení je zaměřeno na početní zvládnutí témat přednášek a je v souladu s probírannou látkou.

Literatura

Z. Došlá, O. Došlý. Diferenciální počet funkcí více proměnných. Masarykova univerzita v Brně, Brno, 1994. ISBN 80-210-2052-0.P. Kreml, J. Vlček. Matematika II. VŠB TU-Ostrava. ISBN 978-80-248-1316-5.J. Škrášek, Z. Tichý. Základy aplikované matematiky II. SNTL Praha, 1986. J. Stewart. Calculus. California, 1983. V. Jarník. Diferenciální počet I. ČSAV, Praha, 1963. V. Jarník. Diferenciální počet II. ČSAV, Praha, 1963. M. Jůza. Vybrané partie z matematické analýzy. MÚ SU, Opava, 1997.

Požadavky

Získání zápočtu je podmíněno aktivní účastí na cvičeních, splněním dílčích testů v součtu na 60%.

Garant

RNDr. Michaela MLÍCHOVÁ, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Lenka RUCKÁ, Ph.D.