Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická ekonomie II (MU / 11168)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 11168 - Matematická ekonomie II, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- princip multiplikátoru, statický multiplikátor ve dvousektorovém ekonomickém modelu- multiplikátory ve tří- a čtyřsektorovém modelu- akcelerátor a jeho interakce s multiplikátorem- dynamický multiplikátor- důchodová analýza- rovnovážná úroveň důchodu, její matematické a grafické odvození- model IS - LM- investiční funkce a agregátní poptávka, odvození křivky IS- trh peněz a odvození křivky LM- globální rovnováha na trhu zboží a peněz a její analytické vyjádření- fiskální a monetární politika podle modelu IS -LM

Literatura

R. G. D. Allen. Matematická ekonomie II. Academia Praha, 1971. Kolektiv autorů. Matematická ekonomie II. VŠB Ostrava, 1995. ISBN 80-7078-294-3.

Požadavky

Zkouška probíhá formou kolokvia prezentací příspěvků na probraná témata. Pro získání zápočtu je třeba prokázat zvládnutí látky na příkladech písemního testu.

Garant

Doc. RNDr. Zdeněk KOČAN, Ph.D.Ing. Mgr. Barbora VOLNÁ

Vyučující

Ing. Mgr. Barbora VOLNÁIng. Mgr. Barbora VOLNÁ