Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vícekriteriální a skupinové rozhodování (MU / 11173)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 11173 - Vícekriteriální a skupinové rozhodování, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- pojem vícekriteriálního rozhodování, jeho prvky a klasifikace- metody modelování preferencí mezi kritérii a variantami- metody s nominální informací o kritériích- metody s ordinální informací o kritériích- metody s kardinální informací o kritériích- analytický hierarchický proces (AHP)- aplikace AHP v rozhodování- rozhodování za rizika a neurčitosti- skupinové rozhodování- řešení konkrétních úloh vícekriteriálního a skupinového rozhodování za jistoty, rizika i neurčitosti pomocí SW a PC s využitím Excelu, EC aj.

Literatura

J. Ramík. Analytický hierarchický proces (AHP) a jeho využití v malém a středním podnikání. SU OPF Karviná, Karviná, 2000. ISBN 80-7248-088-X.S. French. Decision theory: An introduction to the mathematics of rationality. John Wiley, New York, 1986. R. Keeney, H. Raiffa. Decisions with multiple objectives, preferences and value trade-offs. John Wiley, New York, 1976. C. L. Hwang, Y. J. Lin. Group decision making under multiple criteria. Springer-Verlag, Berlin, 1987. J. Fotr, J. Dědina, H. Hrůzová. Manažerské rozhodování. Ekopress, Praha, 2003. T. L. Saaty. Multicriteria decision making - the Analytical Hierarchy Process. RWS Publications, Pittsburgh, 1991. P. Fiala. Skupinové rozhodování. VŠE v Praze, Praha, 1997. J. Berger. Statistical decision theory and Bayesian analysis. Springer-Verlag, Berlin, 1985. P. Fiala, J. Jablonský a M. Maňas. Vícekriteriální rozhodování. VŠE v Praze, Praha, 1994.

Požadavky

Vyřešení případové studie.

Garant

Ing. Mgr. Barbora VOLNÁ

Vyučující

Ing. Mgr. Barbora VOLNÁIng. Mgr. Barbora VOLNÁ