Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace parciálních difer. rovnic II (MU / 24003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 24003 - Aplikace parciálních difer. rovnic II, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování základních pojmů a výsledků z funkcionální analýzy a prostorů funkcí.Zobecněné formulace stacionárních úloh, jejich konečně rozměrné aproximace a řešení.Evoluční úlohy.

Literatura

R. Strichartz. A guide to distribution theory and Fourier transforms. 1994. M. Renardy, R. C. Rogers. An introduction to partial differential equations. New York, 1993. D. Gilbarg, N. S. Trudinger. Elliptic partial differential equations of second order. Second edition. Springer, Berlin, 1983. L. Schwartz. Matematické metody ve fyzice. Státní nakladatelství technické literatury, Praha, 1972. J. Franců. Moderní metody řešení diferenciálních rovnic. Akademické nakladatelství CERM, Brno, 2006. J. Jost. Partial differential equations. Springer, New York, 2002. V. I. Averbuch. Partial differential equations. MÚ SU, Opava. C. Zuily. Problems in distributions and partial differential equations. 1988.

Požadavky

Požadavky pro získání zápočtu: minimálně 4 vyřešené problémy formou domácího úkolu, referát na cvičení na tému, na které so student domluví s cvičícím. Zkouška: znalost látky v rozsahu probraném na přednáškách - jenom ústní zkouška, 3 okruhy otázek - teoretická (věta, definice, důkaz), praktická (přiklad) a aplikace teorie na problém.

Garant

RNDr. Petr BLASCHKE, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr BLASCHKE, Ph.D.RNDr. Petr BLASCHKE, Ph.D.