Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z aplikované matematiky III (MU / 24009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 24009 - Seminář z aplikované matematiky III, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce dle zadaných témat.Program pro modelování v 3D.3D tiskBézierovy křivkyNURBSProstory tvarů.Statistický popis tvarů.Standard MPEG-4 pro popis humanoidních obličejů.Popis dynamiky pomocí křivek a ploch v prostoročase.

Literatura

http://www.causascientia.org/math_stat/Tutorial.pdfK. Cuthbertson, D. Nitzsche. Quantitative Financial Economics: Stocks, Bonds and Foreign Exchange, 2nd Edition. Willey, 2004.

Požadavky

Podmínky pro absolvování:1. Uspokojivé vypracování všech zadaných úloh s maximálně dvěmi možnými výjimkami. Každá zadaná úloha bude připravena pro příslušný seminář s tím, že je možné jí tam vyřešit a elektronicky odevzdat na těchto stránkách, zpravidla v podobě souboru programu Maple obsahujícího data a výpočty. Pokud úlohu nestihnete v cvičení dokončit nebo se cvičení nemůžete zúčastnit, můžete řešení dopracovat pozdějí v laboratořích nebo na vlastním počítači a odevzdat na těchto stránkách, ovšem nejpozději do začátku dalšího semináře.2. Vypracování seminární práce a její prezentace na posledních dvou přednáškách. Témata prací budou určena někdy v polovině semestru, kdy si budete moci vybrat z předložených možností nebo navrhnout vlastní téma (nutno ovšem nechat schválit přednášejícím). Výsledek odevzdejte v určeném termínu na těchto stránkách buď ve formě článku, nebo ve formě pomůcky k prezentaci (např. Microsoft PowerPoint nebo OpenOffice Impress), pokud ta je dostatečně podrobná. Na ústní prezentaci Vašich výsledků budete mít 5 minut. Seminární práci je možno vypracovat samostatně, nebo ve skupině. Očekávaný rozsah (pro jednotlivce přibližně 2 stránky A4) i čas na prezentaci budou násobeny počtem členů skupiny, prezentaci je třeba rozdělit, aby každy člen skupiny vysvětlil některou část práce a každý člen skupiny musí být připraven odpovědět na otázku týkající se libovolné části práce. Při odevzdání práce skupiny jsou v práci uvedená jména všech autorů a každý autor odevzdá sám za sebe jednu kopii na těchto stránkách. Pokud v průběhu řešení seminární práce vzniknou ve skupině rozpory nebo neslučitelné názory na řešení bránící sepsání jedné verze práce, je možno skupinu rozdělit. Pokud ovšem využijete práci někoho, kdo ve Vaší skupině již není, je třeba jí náležitě citovat.

Garant

RNDr. Petr BLASCHKE, Ph.D.