Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Globální analýza (MU / 25006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 25006 - Globální analýza, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Algebra hladkých funkci na varietách a její diferencování- Rank, imerze a submerze- Orientovatelnost, objemový element, integrování na orientovatelných varietách- Stokesova věta a její speciální případy- Integrování na varietě s metrickým polem, Hodgeova dualita- Poincarého lemma, de Rhamovy kohomologie, Poincaréova dualita- Kritické body a Sardova věta; Whitneyho věty

Literatura

R. Narasimhan. Analysis on real and complex manifolds. North-Holland Publishing Company, Amsterdam, 1968. M. Spivak . Calculus on Manifolds. 1965. F. Warner. Foundations of differentiable manifolds and Lie groups. Springer-Verlag, N.Y.-Berlin, 1971. L. Krump, V. Souček, J. A. Tůšínský. Matematická analýza na varietách. Praha, Karolinum, 1998. D. Krupka. Úvod do analýzy na varietách. SPN, Praha, 1986. O. Kowalski. Základy matematiké analýzy na varietách. Univerzita Karlova, Praha, 1975.

Garant

Doc. RNDr. Michal MARVAN, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Michal MARVAN, CSc.Mgr. Adam HLAVÁČ