Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační geometrie (MU / 25012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MU / 25012 - Informační geometrie, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Statistika jako geometrie prostoru stavů. Fisherova metrika, Cramérův?Raoův odhad.2. Frekvenční a Bayesovská interpretace statistiky.3. f-divergence a entropie.4. Generativní modely a jejích inverze.5. Učení statistického souboru. Princip minimální volné energie. EM-algoritmus.6. Dualistické struktury na varietách statistických modelů.7. Laplaceova aproximace.8. Hierarchické generativní modely pro statistická data.9. Dynamické generativní modely pro statistická data.

Literatura

Karl Friston, Jean Daunizeau, James Kilner, and Stefan J. Kiebel. Action and behavior: a free-energy formulation. Biological Cybernetics 102, 227-260, 2010. Shun-ichi Amari and Hiroshi Nagaoka. Methods of information geometry. AMS Translations of Mathematical Monographs, Oxford University Press, AMS, Providence Rhode Island, 2007.

Garant

Doc. RNDr. Artur SERGYEYEV, Ph.D.