Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace (CVA / BPIKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / BPIKO - Interkulturní komunikace, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A1. Organizace a kultura2. Náboženství a jejich dopad na interkulturní komunikaci3. Stravovací návyky v různých kulturách4. Rozdělení kultur5. Neverbální komunikace a její významB6. Finská obchodní etika7. Španělská kultura a její specifika8. Svátky a rituály v turecké kultuře9. Ruská obchodní kultura10. Americký individualismus a japonská týmová práce11. Potenciál polského trhu a polské kultury12. Prezentace13. Opakování a příprava na zkoušku - interkulturní testy1. Organizace a kulturaDefinice kulturyKulturní a interkulturní povědoníTypy kultury2. Náboženství a jejich dopad na interkulturní komunikaciKultura, myšlení a jazykKulturní hodnotySvětová náboženství3. Stravovací návyky v různých kulturáchDomácí a cílová kulturaNárodní kuchyně jako odraz kulturních hodnot4. Rozdělení kulturNárodní identitaRozdělení podle Hofsteda, Tropenaarse a Lewise5. Neverbální komunikace a její významNeverbální disciplínyKinezika - gesta s odlišným významem v různých kulturách6. Finská obchodní etikaPovědomí o kulturních rozdílech týkajících se hodnot a postojůObchodní komunikace s Finy7. Španělská kultura a její specifikaNárodní stereotypy, jejich zkoumání a překonáváníObchodní komunikace se Španěly8. Svátky a rituály v turecké kultuřeAdaptace na cílovou kulturu, akulturace a kulturní šokObchodní komunikace s Turky9. Ruská obchodní kulturaPověryObchodní komunikace s Rusy10. Americký individualismus a japonská týmová práceIndividualismus a kolektivismusObchodní komunikace s Američany a Japonci11. Potenciál polského trhu a polské kulturyPřekonávání podvodu a korupceObchodní komunikace s Poláky12. PrezentacePrezentace studentů a diskuse13. Opakování50 otázek ke všem tématů

Získané způsobilosti

Studenti získají interkulturní kompetenci. Budou schopni úspěšně komunikovat s partnery z odlišného kulturního zázemí.

Literatura

HEINZ, K. Intercultural Communication. Karviná: SU OPF, 2014. HEINZOVÁ, K. Intercultural Communication, updated edition. Karviná: OPF SU, 2007. ISBN 978-80-7248-5.PRŮCHA, J. Interkulturní psychologie. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-885-6.BORSHEY, J., SWAN, R. Crossing Cultures. 2007. ISBN 9788853609755.GIBSON, R. Intercultural Business Communication. Spain: OUP, 2002. ISBN 0194421805.

Požadavky

Podmínkou přistoupení ke zkoušce je prezentace, seminární práce a 70% účast na seminářích.

Garant

PhDr. Krystyna HEINZ

Vyučující

PhDr. Krystyna HEINZ