Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina 1 - část 1. (CVA / EN11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / EN11 - Němčina 1 - část 1., Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. UnternehmenÚspěšné prezentování firmy v zahraničí a navazování obchodních kontaktů se zahraničními firmami s popisem konkurenční firmy, sledování informací v tisku o zahraničních firmách, , četba s porozuměním.2. Isolit BravoPopis firmy (rok založení, místo založení, počet zaměstnanců, výrobky dodavatelské firmy, struktura firmy, finanční zajištění, export, významní zákazníci).3. Lexikologie zum UnternehmenSlovní zásoba k textu, rozbor textu, cvičení4. Gramatik zum UnternehmenSlovní zásoba k tématu slovesné vazby, zajímavá příslovce, nepřímá řeč5. Italienisches FiaskoProblémy s náklady a výnosy firmy (nájem, elektřina, mzdy, daně, apod.), otázky zdravotního a sociálního pojištění v německém prostředí, problematika samostatně výdělečné činnosti a fixních a podnikových nákladů.6. Test UnternehmenVzorové příklady, opakování7. ExistenzgründungDaňově právní předpisy, správní sestavení podnikatelského záměru, právní formy podniku, druhy podnikatelských plánů (investiční, finanční, plán rentability, likvidity, plán obratu, plán nákladů apod.)8. Text ExistenzgründungPorozumění textu s případovými studiemi9. Grammatik zum ExistenzgründungSkloňování přídavného jména v přívlastku, trpný rod po způsobovém slovesu, préteritum10. RechtsformenPrávní formy společností, rozbor11. LogistikČetba reklamních nabídek logistických firem, vyplňování dotazníku k požadovanému transportu, činnosti logistické firmy12. Großhandel GmbHPracovní den přepravce, inzeráty v novinách, vyplňování dotazníku, gramatické jevy: přívlastkové věty, trpný rod, skloňování členu13. GeschäftsbriefPojmenování jednotlivých částí obchodního dopisu, inzeráty v německých novinách, formulování dopisu, přijímací pohovor, životopis, navazování kontaktu s obchodními partnery, obsah obchodního dopisu, stavba obchodního dopisu, sestavování životopisu.

Získané způsobilosti

Student získá absolvováním tohoto předmětu dovednost mluvení, psaní a komunikace v rámcitematických okruhů sylabu. Zároveň si rozšíří rozsah slovní zásoby v rámci sylabu předmětu.

Literatura

BOBÁKOVÁ, H. Deutsch für Handel und Unternehmen 1. Teil. Karviná: SU OPF, 2004. ISBN 80-7248-253-X.BECKER, N., BRAUNERT, J., EISFELD, H. Dialog Beruf 2. München: Max Hueber Verlag, 1997. ISBN 3-19-001591-0.HÖPPNEROVÁ, V. Němčina v hospodářství. Ekopress, 2001. BERGER, J. a kol. Česko-německý a německo-český hospodářský slovník. Plzeň: Fraus, 1998. ISBN 80-85784-29-7.HÖPPNEROVA, V., MATĚNOVÁ, J., HLAVAČKOVÁ, Z. Obchodujeme německy. Ekopress, 1997. ISBN 80-901991-9-4.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech

Garant

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.PhDr. Janusz KARPETA