Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina 1 - část 3. (CVA / KN13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / KN13 - Němčina 1 - část 3., Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Arbeitsbewertung2. Arbeitsbewertung3. Arbeitsbewertung4. Arbeitsbewertung5. Arbeitsbewertung6. Berufsalltag7. Berufsalltag8. Berufsalltag9. Berufsalltag10. Europäische Union11. Europäische Union12. Europäische Union13. Europäische Union1. ArbeitsbewertungProblematika odměňování ve firmě a v pracovním procesu.2. ArbeitsbewertungPřehled o různých způsobech odměňování, jejich výhody a nevýhody.3. ArbeitsbewertungFormy mezd (časová, úkolová,?), odměna za vykonanou práci.4. ArbeitsbewertungStanovení mezd jako výsledek jednání mezi smluvními partnery. Dohody mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.5. ArbeitsbewertungZákladní slovní zásoba potřebná k úspěšné komunikaci na pracovišti. Informace z oblasti interkulturní komunikace. Gramatika: skloňování přídavných jmen v přívlastku.6. BerufsalltagProblémy všedního dne na pracovišti. Každodenní komunikace na pracovišti.7. BerufsalltagStanovení pracovní doby, zákonem stanovená pracovní doba, pauzy, dovolená, přesčasy.8. BerufsalltagPracovní neschopnost, povinnost ohlášení nemoci, chování během pracovní neschopnosti.9. BerufsalltagKouření na pracovišti, nekuřácké pracoviště, kuřácké zóny. Oblečení na pracovišti, ochranné prostředky na pracovišti.10. Europäische UnionHistorie Evropské unie a její organizace.11. Europäische UnionZakládající členové EU a její postupné rozšiřování.12. Europäische UnionDaňová a obchodní politika EU.13. Europäische UnionInterkulturní problematika, odlišné kulturní zvláštnosti v rámci jednotné Evropy.Gramatika: rozvětvený přívlastek, příčestí přítomné a minulé.

Získané způsobilosti

Student získá absolvováním tohoto předmětu dovednost mluvení, psaní a komunikace v rámcitematických okruhů sylabu. Zároveň si rozšíří rozsah slovní zásoby v rámci sylabu předmětu.

Literatura

BOBÁKOVÁ, H., MARTINEK, D. Deutsch für Handel und Unternehmen 3. Teil. Karviná: SU OPF. BECKER, N., BRAUNERT, J., EISFELD, H. Dialog Beruf 3. München: Max Hueber Verlag, 1998. ISBN 3-19-001592-9.HÖPPNEROVÁ, V. Němčina v hospodářství. Ekopress, 2001.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.Přímá výuka - 8 h (2x4 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; celková zátěž 70 h.Student si může zapsat část 3., má-li splněny části 1. a 2., případně studuje-li současně části 1., 2. a 3. (v těchto pravidlech byla zohledněna specifika časového plánu kombinovaného studia)

Garant

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.PhDr. Janusz KARPETA