Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basketbal (CVA / PBASC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PBASC - Basketbal, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

BasketbalNa základě vstupní diagnostiky herní úrovně zapsaných studentů, sestavení specifického semestrálního programu výuky specializace. Praktické zvládnutí pravidel basketbalu včetně signalizace rozhodčích. Cílem je dále uplatnění jednotlivých herních činností jednotlivce v postupně složitějších herních cvičeních a hře. Výuka dle možnosti má charakter sportovního tréninku.1. Vstupní diagnostika, bezpečnost při provádění pohybových aktivit, pravidla.2. Nácvik a zdokonalování základních HČJ - lokomoce s míčem a bez míče, přihrávka,střelba, zakončení dvojtaktem.3. Základy obranného a útočného doskakování. Získání určitého taktického přehledu, využitízónové obrany ve hře.4. Osobní obrana. Herní situace 1:1. Zdvojování v obraně. Důraz je kladen na kolektivnípojetí hry a co nejrychlejší transfer všech nacvičovaných činností do herních podmínek.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

VELENSKÝ, M., KARGER, J. Basketbal. Praha, 1999. ISBN 80-7169-834-2.LEHANE, J., EDMONTSON, D. Progresivní cvičení v basketbale. Massachusetts, 1984. DICK, F. W. Sports training principles. London, 1997. ISBN 07-136-4149-5.NATER, S. You haven t taught until they have learned: John Wooden s teaching principles and practices. Morgantown, 2006. ISBN 18-856-9366-4.LEHANE, J. Základy basketbalu. Massachusetts, 1984.

Požadavky

Aktivní účast na minimálně 60 % celkového rozsahu semestrální výuky, tj. 8 cvičení.

Garant

Mgr. Michal SEBERA

Vyučující

Mgr. Michal SEBERA