Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Florbal - muži (CVA / PFLMC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PFLMC - Florbal - muži, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

FlorbalNa základě vstupní diagnostiky herní úrovně zapsaných studentů, sestavení specifického semestrálního programu výuky specializace. Cílem je tvořivé využití znalosti pravidel florbalu, vytvoření takových návyků, které vedou k automatizaci chování hráče a postupně v kreativní přístup ke hře. Výuka má charakter sportovního tréninku, je však určena i pro začínající hráče. Předmět může být dále specifikován pro pokročilé hráče i začátečníky.1. Vstupní diagnostika, bezpečnost při provádění pohybových aktivit, pravidla.2. Nácvik a zdokonalování základních HČJ - lokomoce s míčkem a bez míčku, přihrávka, základystřelby.3. Osobní obrana. Herní situace 1:1. Zdvojování v obraně. Důraz je kladen na kolektivní pojetí hry aco nejrychlejší transfer všech nacvičovaných činností do herních podmínek.4. Zpracování míčku a přihrávka. Založení útoku - rychlý protiútok: výhoz brankáře, dlouhápřihrávka, nahození. Založení postupného protiútoku - spolupráce s brankářem, výpomocnápřihrávka. Krytí míčku a pohyb hráčů bez míčku.5. Varianty rozehrání trestných úderů, clonění, křížení. Různé varianty střelby. Rozvíjení útoku aagresivní průnik k brance soupeře.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

KACMARCZYK, R. Florbal. Praha, 2006. ISBN 80-251-1271-3.VANCL, K., ZLATNÍK, D. A KOL. Florbal: učebnice pro trenéry. Praha, 2001. ISBN 80-864-0203-7.SKRUŽNÝ, Z. A KOL. Technika, trénink, pravidla hry. Praha, 2006. ISBN 80-247-0383-1.ROUBAL, B. A KOL. Základy florbalu. Praha, 1996.

Požadavky

Aktivní účast na minimálně 60 % celkového rozsahu semestrální výuky, tj. 8 cvičení.

Garant

Mgr. Michal SEBERA

Vyučující

Mgr. Michal SEBERA