Předmět Gastronomie 3 - speciální produkce (CVA / PGAP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PGAP - Gastronomie 3 - speciální produkce, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Současné gastronomické trendy2. Formy složité obsluhy3. Vyšší forma složité obsluhy - servis aperitivů4. Vyšší forma složité obsluhy - hors d'oeuvr, servis studených předkrmů5. Vyšší forma složité obsluhy - servis polévek a teplých předkrmů6. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 1. část7. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 2. část8. Vyšší forma složité obsluhy - servis desertů9. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace banketu10. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace rautu a recepce11. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace velkých společenských akcí12. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 1. část13. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 2. část
Získané způsobilosti
Student získá teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti složité obsluhy, organizace a realizace slavnostních hostin a společenských příležitostí komerčních provozů. Posluchač získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti servisu speciálních chodů, v organizaci práce, dokončování pokrmů před hostem. Získá dovednosti v organizaci slavnostních hostin a společensko-gastronomických akcí.
Literatura
MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3.VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7.SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2.SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0.SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0.ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6.JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-752-9.KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X.ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2.BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0.
Požadavky
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné zvládnutí praktických činností základní technologie servisu pokrmů a nápojů. Zpracování seminární práce na téma "Příprava společenské akce", která bude zahrnovat přípravu akce, včetně přípravy dokumentace (jednání se zákazníkem, objednávka, dokumentace akce, kalkulace), 70% účast na seminářích.
Garant
Ing. Miroslava KOSTKOVÁ, Ph.D.