Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gastronomie 2 - servis (CVA / PGAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PGAS - Gastronomie 2 - servis, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Společenská pravidla, požadavky na pracovníka v obsluze2. Hygienické předpisy, estetika, bezpečnost práce odbytových středisek3. Chování v restauraci - stolování, stolničení4. Inventář jednotlivých odbytových středisek5. Příprava na provoz6. Technika jednoduché obsluhy7. Snídaně8. Systémy obsluhy - organizace práce9. Způsoby obsluhy v jednotlivých střediscích10. Nápoje11. Gastronomická pravidla12. Způsoby nabídky a prodeje - 1- část13. Způsoby nabídky a prodeje - 2. část

Získané způsobilosti

Student získá znalost odbytových služeb ve střediscích stravovacích a společensko-zábavných podniků. Studenti získají přehled o vybavenosti provozoven se zaměřením na inventář používaný na úseku obsluhy, profesionální vystupování, organizační schopnosti, znalosti techniky jednoduché obsluhy s praktickými dovednostmi, které budou využívat v provozní a řídící činnosti.

Literatura

BUREŠOVÁ, P., ZIMÁKOVÁ, B. Gastronomické služby - servis. VŠH: Praha, 2010. ISBN 978-80-87411-06-3.ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7.ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6.ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: IQ, 1997. SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0.ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6.ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X.SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-752-9.ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Praha. Mladá fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2.MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3.KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. Pehle, T. Lexikon aperitivy a digestivy. Rebo Produktion, 2006. ISBN 80-7234-505-2.BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0.KRAJČOVÁ, J. Zbožíznalství. Praha: VŠH, 2005. ISBN 978-80-86578-51-4.

Požadavky

Zvládnutí praktických činností základní technologie servisu pokrmů a nápojů. Zpracování slavnostního menu dle gastronomických pravidel. 80% povinná účast na seminářích. Ústní forma zkoušky.

Garant

Ing. Miroslava KOSTKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Gabriela BORDÁCSOVÁMgr. Alexandr BURDAIng. Pavlína ŠMACHOVÁMgr. Jiří VIZAUER