Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní outdoor animační program (CVA / PLOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PLOA - Letní outdoor animační program, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bloková výuka předmětu letních outdoor animační program je zaměřen na teoretické a praktické seznámení se s organizací, vedením, technickým zabezpečením, zajištěním bezpečnosti a praktickým zvládnutím základních dovedností v takových aktivitách jako jsou: vodní turistika, cyklo turistika, základy lezení a lanování apod. nebo specializovaných programů kondičního, rekondičního a rehabilitačního cvičení. Součástí blokové výuky je i organizace doprovodných rekreačních a společenských pohybových aktivit.1. Organizace, vedení, technické zabezpečení a zajištění bezpečnosti turistických aktivit.2. Výuka praktických základů turistických aktivit (vodní turistika, pěší turistika, cykloturistika).3. Seznámení se s tzv. zážitkovou pedagogickou aktivitou formou překonávání psychických bariér afyzické únavy.3. Týmové animační programy (tvorba týmu, spolupráce, strategie chování týmu, komunikacev týmu).4. Činnost subjektu poskytujících služby v oblasti cestovního ruchu (tuzemském) zaměřeném napohybovou činnost a rekreaci.5. Zásady bezpečnosti a chování v národních parcích, chráněných krajinných oblastech a přírodníchrezervacích.6. Podpora regionu v oblasti cestovního ruchu z grantové politiky EU.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

BÍLÝ, M., KRAČMAR, B., NOVOTNÝ, P. Kanoistika. Praha, 1986. ISBN 80-251-0896-1.DOLEŽAL,T., KODEŠ, J., VAMBERA, J. Kanoistika a vodní turistika. Praha, 1983. MIKOŠKA, J. Outdoorové sporty. Praha, 2006. ISBN 80-251-0896-1.SÝKORA, F. Turistika a sporty v přírodě. Praha, 1986. DOLEŽAL, T. A KOL. Základy kanoistiky a vodní turistiky. Praha, 1991.

Požadavky

Aktivní absolvování plného rozsahu blokové výuky.

Garant

Mgr. Marek CVIKLPaedDr. Jiří HELEŠIC, Ph.D.Mgr. Alena HELEŠICOVÁMgr. Michal SEBERA

Vyučující

Mgr. Marek CVIKLPaedDr. Jiří HELEŠIC, Ph.D.Mgr. Alena HELEŠICOVÁMgr. Michal SEBERA