Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní gastronomie (CVA / PMEG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PMEG - Mezinárodní gastronomie, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie mezinárodní kuchyně2. Vznik a význam rituálních hostin3. Základní charakteristické znaky evropské kuchyně4. Kulinářské oblasti Francie5. Zvyklosti a příprava pokrmů asijské kuchyně6. Zvláštnosti americké kuchyně7. Gastronomická pravidla zážitkové gastronomie8. Nové trendy v přípravě pokrmů

Získané způsobilosti

Předmět vybaví posluchače specifickými znalostmi o současné světové gastronomii a o zvláštnostech jednotlivých národních kuchyní. Současně se posluchači seznámí s novými trendy v gastronomii a přípravě pokrmů. Ve cvičeních budou vedeni k identifikaci specifických rysů jednotlivých národních kuchyní a ke schopnosti sestavit menu typické pro jednotlivé národní kuchyně.

Literatura

ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.NFHR ČR. Jídelní lístek - nástroj řízení a věcného výzkumu. Praha: HRMC, 2004. ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8.SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. FRANK J.. Kuchařský zeměpis. Lika klub Praha, 2008. ISBN 978-80-860869-50-.ROSE MARIE DONHAUSER. Küchen der Welt. Jacoby Stuart, 2009. ISBN 978-3-941087-31-6.KUČEROVÁ E. Kulinářské toulky Evropou. Albatros Praha, 2003. ISBN 3-89393-244-5.kolektiv autorů německého vydání. La dolce vita. Nakl. Naumann-Göbel. Odborné časopisy: Food Service, Restaurant Revue, Gastronomická revue , RUHL T. "Port Cullinaire No 1- 11"-odborný gastronomický časopis. HOLUB a kol.. Vybrané kapitoly z dějin gastronomie a hotelnictví. VŠH Praha 8, 2004. ISBN ISBN 80-86578-16-.

Požadavky

70% účast na seminářích, ústní forma zkoušky

Garant

Ing. Jiří POLÁČEK

Vyučující

Mgr. Alexandr BURDAIng. Jiří POLÁČEKIng. Pavlína SONNKOVÁMgr. Jiří VIZAUER