Předmět Management stravovacích služeb (CVA / PMSS)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PMSS - Management stravovacích služeb, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Vývoj služeb pohostinství a postavení veřejného stravování ve společnosti.2. Význam gastronomie, charakteristika gastronomických služeb, klasifikace gastronomických zařízení.3. Podnikání v gastronomii, způsoby provozování gastronomických podniků, moderní trendy.4. Management stravovacích služeb v hotelovém a restauračním podniku.5. Nákupní a skladovací činnost gastronomického podniku.6. Management výrobního střediska. Organizační struktura, pracovníci, činnosti.7. Řízení procesů výrobního střediska.8. Management odbytových středisek hotelu.9. Výrobní a prodejní program gastronomického zařízení, sestavení nabídky.10. Kontrolní činnost ve stravovacím úseku hotelu.11. Nové trendy v gastronomii, zážitková gastronomie, etnické restaurace.12. Marketing v gastronomii.13. Kvalita gastronomických služeb.
Získané způsobilosti
Studenti se seznámí s gastronomickými službami, provozováním gastronomických zařízení, řízením činnosti výrobních a odbytových středisek, managementem úseku stravovacích služeb hotelu a zabezpečováním různých společenských gastronomických akcí.
Literatura
GÚČIK, M., PATÚŠ, P. Cena a cenová politika v hotelierstve a pohostinstve. B. Bystrica: EF UMB, 1997. ISBN 80-967649-2-6.ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2.PATÚŠ, P., GÚČIK, M. Manažment ubytovacej prevádzky hotela. B.Bystrica: Trian, 2005. ISBN 80-88945-81-X.BERÁNEK, J. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha: Grada Publishing, 2004. ISBN 80-86724-02-6.MLEJNKOVÁ, L. a kol. Služby společného stravování. Praha: VŠE, 2009. ISBN 978-80-245-1592-2.COUSINS, J., FOSKETT, D., SHORTT, D. Food & Beverage Management. 3rd ed. London: Longman Publ., 1999. ISBN 0-582-27543-1.ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6.ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 2004. ISBN 80-86351-07-6.METZ, R. a kol. Restaurace a host. Praha: Sobotáles, 2008. ISBN 978-80-86706-18-4.BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Vyd. IV. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-7169-400-2.
Požadavky
seminární práce, 50% účast na seminářích, písemná forma zkoušky
Garant
Ing. Miroslava KOSTKOVÁ, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Alexandr BURDAIng. Miroslava KOSTKOVÁ, Ph.D.Ing. Pavlína SONNKOVÁIng. Jana STUCHLÍKOVÁAnna WENZLOVÁ