Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Netradiční sporty (CVA / PNSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PNSP - Netradiční sporty, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Netradiční sportovní hryPředmět netradiční sporty (sportovní hry) rozšiřuje základní nabídku tělovýchovných aktivit o sportovní odvětví jako jsou: freesbe (free style a ultimate), Lacros a Intercros, Softbal a Basebal, Ringo, sportovní šipky a petanque. Cílem je také umožnit i zdravotně oslabeným či jinak hendikepovaným studentům aktivní zapojení do tělovýchovného procesu.1. Vstupní diagnostika, bezpečnost při provádění pohybových aktivit. Úvod do pravidel a základníchstrategií těchto her.2. Freesbee - práce s létajícím talířem, typy hodů - po ruce a přes ruku. Chytání disku.3. Ultimate - pravidla hry, základy taktiky hry, praxe.4. Lacros - práce s holí, přihrávání a chytání míče. Základy střelby na branku.5. Intercros - pravidla, základy hry, praxe.6. Ringo - házení a chytání kruhu, taktika hry dvojic a trojic.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

ČÁLEK, F. A KOL. Zlatý fond her. Praha, 1990. ISBN 80-204-0120-2.

Požadavky

Aktivní účast na minimálně 80 % celkového rozsahu semestrální výuky, tj. 10 cvičení.

Garant

Mgr. Marek CVIKL

Vyučující

Mgr. Marek CVIKLMgr. Michal SEBERAMgr. Kateřina TUROŇOVÁ