Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry ženy (CVA / PSHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PSHZ - Sportovní hry ženy, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sportovní hry ženyNa základě vstupní diagnostiky herní úrovně zapsaných studentů, sestavení specifického semestrálního programu výuky. Základy pravidel sportovních her. Hlavním cílem je seznámit studenty se základy sportovních her Odbíjená, basketbal, badminton, stolní tenis.1. Vstupní diagnostika, základní pravidla sport. Her2. Basketbal - základní HČJ, přihrávka, střelba, základy herních systémů3. Odbíjená - Základní herní činnosti - odbití obouruč vrchem a spodem. Specifika obrannéhopostavení, podmínky přechodu z obrany do útoku.4. Badminton - Držení pálky, postavení hráče a pohyb po hřišti. Základní údery nad hlavou, zkráceníhry a pohyb k síti, hra u sítě.5. Stolní tenis - Držení pálky, základní postavení a hráčský střeh. Pohyb v hracím prostoru, podání apříjem podání, základní přímý úder - práce nohou a rotace trupu.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

MAZAL, F. Pohybové hry a hraní. Olomouc, 2001. ISBN 80-85783-29-0.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry 1. Praha, 2004. ISBN 80-247-0875-2.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry 2. Praha, 2005. ISBN 80-247-1330-6.

Požadavky

Aktivní účast na minimálně 80 % celkového rozsahu semestrální výuky, tj. 10 cvičení.

Garant

Mgr. Michal SEBERA

Vyučující

Mgr. Michal SEBERA