Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní tělesná výchova (CVA / PZTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CVA / PZTV - Zdravotní tělesná výchova, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručná anotace předmětuCílem předmětu je umožnit studentům se zdravotním omezením začlenění do tělovýchovného procesu. Na základě vstupní diagnostiky a doporučení lékaře připravit a realizovat individuální a dle možnosti i skupinový program vhodně volených cvičení, jež napomáhají odstranění či zmírnění zdravotních problémů.Struktura výkladu1. Vstupní diagnostika, bezpečnost při provádění pohybových aktivit. Stanovení individuálníhosemestrálního programu cvičení v rámci výuky a individuálního cvičení.2. Pomocí protahovacích a posilovacích cvičení napomáhat odstraňování svalových dysbalancí -ukázka cviků a výběr adekvátních možností.3. Cvičení s rehabilitačními pomůckami - velké míče, overbal, posilovací gumy.4. Zdravá výživa a zdravý životní styl. Zvláštní formy aerobních cvičení.5. Zvláštní formy aerobní činnosti vzhledem k oslabení.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické zkušenosti z provádění pohybových aktivit. Osvojí si vědomosti nutné pro bezpečné chování při provádění pohybových aktivit a teoretické základy zdravotních benefitů celoživotní pohybové aktivnosti.

Literatura

DOBEŠ, M., DOBEŠOVÁ, P. Cvičíme na velkém míči. Havířov, 1999. ISBN 80-732-8123-8.JIRKA, Z. Regenerace a sport. Praha, 1990. ISBN 80-7033-052-X.KYRALOVÁ, M., MATOUŠOVÁ, M. Zdravotní tělesná výchova: metodické texty pro školení cvičitelů zdravotní tělesné výchovy. Praha, 1995. ISBN 80-852-2824-6.HÁLKOVÁ, J. Zdravotní tělesná výchova: speciální učební texty. Praha, 2001. ČÁLEK, F. A KOL. Zlatý fond her. Praha, 1990. ISBN 80-204-0120-2.

Požadavky

Aktivní účast na minimálně 80 % celkového rozsahu semestrální výuky, tj. 10 cvičení

Garant

Mgr. Alena HELEŠICOVÁ

Vyučující

Mgr. Alena HELEŠICOVÁ