Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní právo (EVS / PPRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EVS / PPRP - Pracovní právo, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem pracovního práva a jeho místo v právním systému2. Prameny pracovního práva3. Pracovně právní vztahy v Evropské unií4. Vznik, změna a zánik pracovního poměru5. Pracovní doba a doba odpočinku6. Práva vyplývající z pracovního poměru7. Mzda a náhrada mzdy8. Náhrada výdajů o poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce9. Vznik a náhrada škody10. Překážky v práci a náhrada mzdy při překážkách v práci11. Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr12. Pracovně právní vztahy ve státní službě13. Pracovní poměr úředníků územních samosprávných celků

Literatura

HOCHMAN, J. Judikatura v pracovním právu. Praha: Linde, 1999. ISBN 80-86131-05-X.BĚLINA, M. Pracovní právo. - 2., doplněné a přepracované vydání. Praha : C.H. Beck, 2004. ISBN 80-7179-853-3. Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

průběžný test, povinná účast na seminářích 50%

Garant

JUDr. Jaromír RICHTER

Vyučující

JUDr. Jaromír RICHTER