Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční plánování a rozpočtování (FIU / NKFPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIU / NKFPR - Finanční plánování a rozpočtování, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Finanční plán podnikuStruktura a obsah finančního plánu, cíle a pojetí finančního plánu2. Strategické plánování - I.Hodnocení ekonomické a finanční situace firmy, hodnocení silných a slabých stránek.3. Strategické plánování - II.Požadavky a tvorba strategického plánu.4. Krátkodobé finanční plánování - I.Plánování čistého pracovního kapitálu, zjišťování délky obratového cyklu peněz a odhad výše kapitálových potřeb firmy.5. Krátkodobé finanční plánování - II.Principy sestavování finančního plánu.6. Investiční program firmyPříprava investičního programu, hodnocení ekonomické efektivnosti, ekonomická přidaná hodnota, volba investičního programu7. Plánová rozvahaMetody plánování rozvahových položek, volba finanční struktury v podniku8. Plánování výnosů, nákladů a výsledku hospodaření firmyZpůsoby plánování výnosů, stanovování nákladů v relaci k tržbám, plánování výsledku hospodaření a rozdělení zisku9. Plánování cash flowPlán peněžních toků jako nástroj řízení likvidity, postupy stanovení peněžních toků10. Rozpočtování - I.Dlouhodobé finanční rozpočty, krátkodobé finanční rozpočty, peněžní rozpočty11. Rozpočtování - II.Dlouhodobé finanční rozpočty, krátkodobé finanční rozpočty, peněžní rozpočty12. Případová studie - I.Využití všech získaných znalostí při řešení ucelené případové studie s využitím konkrétní firmy fungující na našem trhu.13. Případová studie - II.Využití všech získaných znalostí při řešení ucelené případové studie s využitím konkrétní firmy fungující na našem trhu

Získané způsobilosti

Student si v průběhu absolvování osvojí schopnost sestavit a vyhodnotit projekt, který promítne do finančního plánu. Po absolvování předmětu rovněž zvládne základní metody a techniky sestavení plánové rozvahy a výkazu zisku a ztráty.

Literatura

GRÜNWALD, R., HOLEČKOVÁ, J. Finanční analýza a plánování podniku. Praha: EKOPRESS, 2007. ISBN 80-86929-26-2.RŮČKOVÁ, P. Finanční analýza. Distanční studijní opora. Karviná: OPF SU, 2005. ISBN 80-7248-299-8.RŮČKOVÁ, P. Finanční analýza, metody, ukazatele a využití v praxi. 4. rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3916-8.PETŘÍK, T. Ekonomické a finanční řízení firmy. Manažerské účetnictví v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1046-3.KISLINGEROVÁ, E., HNILICA, J. Finanční analýza: krok za krokem. 1. vyd. Praha: C. H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-321-3.MAŘÍK, M. a kol. Metody oceňování podniku. Praha: Ekopress, 2007. ISBN 978-80629-32-3.

Požadavky

2x korespondenční úkol, seminární práce, závěrečná písemná zkouška

Garant

Ing. Petra RŮČKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petra RŮČKOVÁ, Ph.D.