Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace daňového práva (FIU / PADP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIU / PADP - Aplikace daňového práva, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Daňové prostředí a finanční rozhodování podnikatelských subjektů, vazba daně z příjmů právnických a fyzických osob2. Mechanismus fungování daně z příjmů právnických osob a fyzických osob3. Specifické aspekty zdanění veřejné obchodní a komanditní společnosti4. Specifické aspekty zdanění kapitálových společností5. Dlouhodobý majetek a daňové ošetření těchto aktiv6. Rezervy7. Investiční pobídky státu8. Daň stanovená paušální částkou9. Postavení sociálního zabezpečení jakožto příjmu veřejného rozpočtu, veřejné zdravotní pojištění10. Minimální mzda11. Zdanění fyzických osob, praktická aplikace12. Rodinné podnikání13. Zdanění příjmů ze závislé činnosti a veškeré související aspekty

Získané způsobilosti

Student si prohloubí znalosti a dovednosti z oblasti účetnictví a daní se zaměřením na daně důchodové v souvislosti s optimalizací daňové povinnosti.

Literatura

JANOUŠKOVÁ, J. Aplikace daňového práva. Karviná: SU OPF, 2011. ISBN 978-80-7248-683-0.Daňové zákony a předpisy související - v aktuálním znění. JANOUŠKOVÁ, J. Aplikace daňového práva-cvičebnice. Karviná: SU OPF, 2011. ISBN 978-80-7248-679-3.KOUT, P. Cvičné příklady - Daně. Sborník příkladů. Praha: Institut certifikace účetních, 2013. ISBN 978-80-86716-93-0.Vybrané články z odborných časopisů.

Požadavky

60% účast na seminářích, průběžný test (min. 70% úspěšnost), kombinovaná zkouška

Garant

Doc. Ing. Jana JANOUŠKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Jana JANOUŠKOVÁ, Ph.D.