Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ukončení podnikatelské činnosti (FIU / PUPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIU / PUPC - Ukončení podnikatelské činnosti, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohledávky po splatnosti řízení 1. část2. Pohledávky po splatnosti 2. část3. Právní úprava likvidace4. Vybrané otázky z oblasti účetnictví5. Vybrané otázky z oblasti daní při zrušení společnosti v likvidaci6. Právní úprava insolvenčního řízení v ČR7. Právní aj. souvislosti v rámci insolvenčního řízení8. Majetková podstata9. Oddlužení10. Účetní souvislosti konkurzního řízení11. Daňové souvislosti konkurzního řízení12. Rozvrh a ukončení konkurzu13. Srovnání se základními principy konkurzního práva v zemích EU (Německo, Velká Británie)

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti determinace rozdílných specifik ukončení podnikatelské činnosti, obchodních společností a OSVČ. Dále získají orientaci v tématice insolvence, konkurzního řízení a likvidace (účetní, daňové, legislativní, sociální aspekty

Literatura

Insolvenční zákon účinný od 1. 7. 2008. BAŘINOVÁ, D., HÓTOVÁ, R., OLŠAR, L. Konkurzní řízení v praxi z pohledu věřitele i úpadce. Praha: GRADA Publishing, 2006. ISBN 80-247-0909-0.Obchodní zákoník v platném znění. BAŘINOVÁ, D. Oddlužení a jeho praktická aplikace. Účetní TIP, dotazy a odpovědi, komentáře a příklady z praxe, 17/2008. Praha: Verlag Dashofer. BAŘINOVÁ, D., VOZŇÁKOVÁ, I. Pohledávky právně - daňově - účetně. Praha: GRADA Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-1816-3.Vybrané články z odborných časopisů.

Požadavky

60% účast na seminářích, test (min. 70 % úspěšnost), kombinovaná zkouška