Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Java programming (INM / BAPJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INM / BAPJA - Java programming, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Java technologie. Kompilery a interpretery2. Prostředí Eclipse. Datové typy. Konstanty, proměnné, klíčová slova, komentáře. Vstup a výstup dat3. Příkazy jazyka Java. Operátory relační, logické. Operátor přiřazení. Vyhodnocování logických výrazů. Příkazy pro větvení programu. Příkazy cyklu s řídící podmínkou na začátku. Příkazy cyklu s řídící podmínkou na konci. Příkazy cyklu s řídící proměnnou. Dynamické datové typy4. Třídy. Instance. Zapouzdřenost. Objekty. Rozsah platnosti deklarací. Statické atributy5. Deklarace metod. Předdefinované metody, překrývání. Přetěžování metod. Statické, instanční metody. Volání metod. Metoda main6. Veřejné, soukromé, chráněné a přátelské specifikátory přístupů pro metody (public, private, protected, friendly)7. Konstruktory, destruktory. Metody set a get8. Vztahy mezi nadtřídou a podtřídami. Třída Object a její API9. Abstraktní třídy a metody, rozhraní10. Debugger, ladění programu. Metody ošetření zpráv od OS Windows11. Balíčky, zapouzdření, samostatná aplikace, JAR soubory12. Praktická ukázka práce v prostředí Eclipse13. Zpracování vlastní případové studie

Literatura

HERBERT, S. Java: A Beginner´s Guide. New York: Mcgraw-Hill Osborne Media, 2014. ISBN 978-0071809252.Timothy Budd. Understanding Object-Oriented Programming With Java. Addison-Wesley, 2000. ISBN 978-0201612738.Rudolf Pecinovsky. OOP - Learn Object Oriented Thinking & Programming. Bruckner Publishing, 2013. ISBN 978-80-904661-8-0.

Požadavky

Semestrální projekt, minimálně 70% účast na seminářích, samostatné zpracování příkladů, vyhledávání a zpracování zdrojů na Internetu, zpracování cizojazyčných zdrojů.

Garant

Ing. Radomír PERZINA, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radomír PERZINA, Ph.D.