Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět ICT Innovations (INM / NAICT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INM / NAICT - ICT Innovations, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Aktuální stav paradigmat v oblasti ICT.2. Poslední vývojové trendy v oblasti Hardware (Stanice a servery) a Operačních systémů3. Inovace a rozvoj produktů open source4. Nové trendy v ukládání a zálohování dat5. Inovace v technické i programové podpoře počítačových sítí6. Bezpečnost ICT a její vývoj7. Mobilní prostředky informačních systémů8. Priority vývoje ICT v předních firmách České republiky9. Trendy vývoje multimediálních a grafických programových prostředků10. Informatika jako služba - důsledky pro manažéra v oblasti ICT11. Virtualizace a její důsledky12. Nové směry v oblasti databází13. Business inteligence1. Aktuální stav paradigmat v oblasti ICT.2. Poslední vývojové trendy v oblasti Hardware (Stanice a servery) a Operačních systémů3. Inovace a rozvoj produktů open source4. Nové trendy v ukládání a zálohování dat5. Inovace v technické i programové podpoře počítačových sítí6. Bezpečnost ICT a její vývoj7. Mobilní prostředky informačních systémů8. Priority vývoje ICT v předních firmách České republiky, přednáška a diskuze se zvanými odborníky.9. Trendy vývoje multimediálních a grafických programových prostředků10. Informatika jako služba - důsledky pro manažéra v oblasti ICT. ITIL , SOA, hodnota IT pro firmu, metriky měření výkonnosti ICT.11. Virtualizace a její důsledky. Nové HW a SW produkty virtualizace, vývoj za poslední období, dodavatelé řešení a jejich nové produkty.12. Nové směry v oblasti databází.Databáze a internet, objektově relační a XML relační databáze,reali time databáze.13. Business inteligence. OLAP techniky, dolování dat, propojení se strategickými IS, znalostní systémy.

Získané způsobilosti

Studenti získají schopnost základní orientace v problematice vývojových trendů v ICT jako celku.

Literatura

WOLF, P., KASIMOGLU, M. Contemporary Approaches to the Management and Organization. Kalem printing House-Ankara, Turecko, 2008. ISBN 978-975 81 00-79-.http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/administrace/administrace-a-diagnostika-siti-pomoci-opensource-utilit-a-nastroju/. http://knihy.root.cz/kniha/cesky-preklad-gnu-general-public-license-2-0/. http://knihy.root.cz/kniha/free-culture/. http://www.linux.cz/knihy/8072261908.htm. http://www.linux.cz/knihy/8072262270.htm. http://www.linux.cz/knihy/80-7226-761-2.htm. This course is conceptually oriented on an independent student work with Internet sources regarding all topics of the course.

Požadavky

Seminární práce, zápočet, min 50% účast na semináříchJiná zátěž: vyhledávání a zpracování zdrojů na internetu.

Garant

Doc. Mgr. Petr SUCHÁNEK, Ph.D.

Vyučující

Doc. Mgr. Petr SUCHÁNEK, Ph.D.