Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozhodovací analýza pro manažery (INM / NKRAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INM / NKRAM - Rozhodovací analýza pro manažery, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vícekriteriálnost - podstatný rys rozhodování a hodnocení2. Metody modelování preferencí mezi variantami a kritérii3. Metody s nominální a ordinální informací o kritériích4. Metody s kardinální informací o kritériích5. Analytický hierarchický proces (AHP)6. Použití AHP v rozhodování - případové studie7. Analytický síťový proces (ANP)8. Metody založené na prazích citlivosti9. Vícekriteriální rozhodování za rizika10. Vícekriteriální rozhodování za nejistoty11. Vícekriteriální rozhodování za neurčitosti12. Skupinové rozhodování13. Aplikace metod vícekriteriálního rozhodování

Literatura

RAMÍK, J. a F. TOŠENOVSKÝ. Rozhodovací analýza pro manažery. Karviná: SU OPF, 2012. ISBN 978-80-7248-843-8.WISNIEWSKI, M. Kvantitativní metody pro manažéry. Praha: Grada, 1999. ISBN 0-273-62404-0.FOTR, J., DĚDINA, J., HRŮZOVÁ, H. Manažerské rozhodování. Praha: Ekopress, 2003. ISBN 80-86119-69-6.RAMÍK, J., PERZINA, R. Moderní metody hodnocení a rozhodování . Karviná : SU v Opavě, OPF v Karviné, 2008. ISBN 978-80-7248-497-3.

Požadavky

Během semestru se konají 3 soustředění po 4 hod. Studenti zpracují seminární práci, která se sestává z řešení případové studie vztahující se k probírané látce s využitím programu Excel. Odevzdání seminární práce v předem stanovaném termínu je nutnou podmínkou pro možnost zapsat se na termín zkoušky. Studenti kombinovaného studia mají rozšířené možnosti konzultovat látku včetně seminární práce s vyučujícími předmětu.

Garant

Prof. RNDr. Jaroslav RAMÍK, CSc.

Vyučující

Prof. RNDr. Jaroslav RAMÍK, CSc.