Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie programování (INM / NPTPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INM / NPTPO - Technologie programování, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam prostředí .NET, jazyka C#2. Architektura prostředí .NET3. Programování v prostředí .NET4. Základy jazyka C#5. Objektový model jazyka C#6. Událostmi řízené programování v jazyce C#7. Komponenty prostředí .NET8. Tvorba vlastních komponent v prostředí .NET9. Přístup k datům v prostředí .NET10. Použití XML v prostředí .NET11. Tvorba aplikací a sestavení v prostředí .NET12. Lokalizace a tvorba vícejazyčných aplikací13. Praktické vytvoření aplikace středního rozsahu1. Význam prostředí net, jazyka C#, jejich historie, hlavní principy.2. Architektura prostředí .NET, CLR (Common Language Runtime), nezávislost na platformě.3. Programování v prostředí .NET - interoperabilina jazyků, automatická správa paměti a přísná typizace dat, sestavení (assemblies), jazyk C# jako nativní jazyk .NET.4. Základy jazyka C# - proměnné, datové typy, řízení toku, struktura pogramu, operátory, metody, jmenné prostory.5. Objektový model jazyka C# - třídy, struktury, rozhraní, dědičnost, konsturktory, destruktory, vlastnosti, přetěžování metod a operátorů.6. Událostmi řízené programování v jazyce C# - Delegáti, utálosti, zpracování výjímek, atributy.7. Komponenty prostředí .NET ? použití vizuálních komponent prostředí .NET, formuláře, ovládací prvky.8. Tvorba vlastních komponent v prostředí .NET ? tvorba nových komponent, rozšíření funkcionality stávajícíh komponent.9. Přístup k datům v prostředí .NET ? ADO.NET, připojení k databázi a datovým zdrojům, DataSet.10. Použití XML v prostředí .NET ? XML jako datový zdroj .NET, čtení a zápis datových proudů XML, serializace, deserializace objektů.11. Tvorba aplikací a sestavení v prostředí .NET ? tvorba sestavení a jejich použití při vytváření aplikací.12. Lokalizace a tvorba vícejazyčných aplikací ? principy lokalizace aplikací a sestavení na platformě .NET, použití nástrojů pro lokalizaci.13. Praktické vytvoření aplikace středního rozsahu.

Literatura

KAČMÁŘ D. Programujeme .NET aplikace ve Visual Studiu .NET. Computer Press. ISBN 8072265695.NAGEL Ch. C# 2005 Programujeme profesionálně. Computer Press, 2006. ISBN 805100855.RIORDAN R. Microsoft ADO ADO.NET Krok za Krokem. Mobil Media, Praha, 2002. SHARP J., JAGGER J. Microsoft Visual C# .NET Krok za Krokem. Mobil Media, Praha, 2002. NAGEL, Ch., et al. Professional C# 2005. Indianapolis: WROX ? Wiley Publishing, Inc., 2006. ISBN 0-7645-7534-1.POKORNÝ J. Úvod do .NET FRAMEWORK. Computer Press, 2002. ISBN 8086593169.

Požadavky

Průběžný test, kombinovaná zkouška, min 50% účast na seminářích

Garant

Ing. Radomír PERZINA, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radomír PERZINA, Ph.D.