Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika pro ekonomy A (INM / PIEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INM / PIEA - Informatika pro ekonomy A, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem informace. Základní principy tvorby, uchování a výměny informací pomocí výpočetní techniky. Stručná historie vývoje informatiky. Síť SLUNET, uživatel sítě, práce v síti, síťové služby Internet (elektronická pošta, www).2. Technické prostředky počítače, klávesnice; uspořádání vnějších pamětí, operační systémy,uživatelské nastavení základních prvků počítače3. Prostředí WINDOWS, aplikace ve WINDOWS, průzkumník, ovládací panely.4. Obecná charakteristika textových editorů. MS Word - Struktura dokumentu, práce s dokumentem, uživatelské prostředí MS Word, odstavce, styly. Editační a korekturní nástroje.5. MS Word -, formátování, číslování, styly.6. MS Word - oddíly, tabulky, grafické objekty, grafy7. MS Word - slučování dokumentů, sledování změn, hromadná korespondence, komunikace mezi aplikacemi.8. Základy tvorby prezentací s použitím MS PowerPoint.9. Základy tvorby prezentací s použitím Open Office Impress.10. Open Office Writer- Struktura dokumentu, práce s dokumentem, uživatelské prostředí, odstavce, styly. Editační a korekturní nástroje.11. Open Office Writer -, formátování, číslování, styly.12. Open Office Writer - oddíly, tabulky, grafické objekty, grafy13. Automatizace práce s dokumentem, záznam makra v prostředí MS Word.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní přehled o informačních a komunikačních technologiích, operačních systémech zejména typu Windows, textových editorech a prezentačních technikách a nástrojích.

Požadavky

Seminární práce, zkouška, účast na seminářích min 70% kombinovaná zkouška.Jiná zátěž: vyhledávání a zpracování zdrojů na internetu. Seminární práce, zkouška, účast na seminářích min 70% kombinovaná zkouška.Jiná zátěž: vyhledávání a zpracování zdrojů na internetu.

Garant

Doc. Mgr. Petr SUCHÁNEK, Ph.D.

Vyučující

Doc. Mgr. Petr SUCHÁNEK, Ph.D.