Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina 1 - část 2. (KCJK / EN12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJK / EN12 - Němčina 1 - část 2., Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Text MessenÚspěšné prezentování firmy v zahraničí a navazování obchodních kontaktů se zahraničními firmami, problematika prezentace firmy v zahraničí, navazování obchodních kontaktů se zahraničními firmami v prostředí veletrhů nebo výstav2. LexikologieSlovní zásoba k tématu je procvičována formou čtení s porozuměním a korespondenčních úkolu3. AusstellungenProcvičování základních komunikačních dovedností, vyjádření požadavků vůči pořadateli při přípravě prezentace vaší firmy na zahraničním veletrhu, formulování a vyjadřování cílů a strategií ve vztahu ke klientům, přehled o situaci v oblasti veletrhů a výstav a o kontaktech.4. Test zu den MessenOpakování probrané látky5. Handel und ProduktStruktura a uspořádání akciové společnosti Karstadt Quelle AG, její strategické cíle a formy prodeje, slovní zásoba z oblasti obchodu, služeb a prodeje, reklamní text týkající se konkrétních výrobků, popis výrobků, druhy služeb a řemesel, reklamace zboží.6. Lexikologie zum Thema Handel und ProduktInovační trendy v souvislosti s obchodní expanzí. Slovní zásoba k tématu je procvičována formou čtení s porozuměním a korespondenčních úkolu.7. Leseverstehen zum Thema Handel und ProduktPorozumění textu s rozborem a následnými cvičeními8. Test Handel und ProduktOpakování probrané látky9. ArbeitsweltOrientace v moderních trendech ve světě práce, navazování obchodních kontaktů se zahraničními firmami, popisování nových technologických trendů v oblasti výpočetní techniky a jejich možný vliv na budoucí život.10. Die Arbeit der ZukunftZamyšlení nad novými trendy ve světě práce11. Lexikologie zur ArbeitsweltSlovní zásoba k tématu je procvičována formou čtení s porozuměním a korespondenčních úkolu.12. Grammatik zur ArbeitsweltGramatika: stupňování přídavných jmen (Komparativ), podmiňovací způsob (Konditionalsätze), tvorba složených slov (Komposita), časováspojka "nachdem"13. Test zur ArbeitsweltOpakování a shrnutí učiva

Získané způsobilosti

Student získá absolvováním tohoto předmětu dovednost mluvení, psaní a komunikace v rámcitematických okruhů sylabu. Zároveň si rozšíří rozsah slovní zásoby v rámci sylabu předmětu.

Literatura

ORSZULIKOVÁ, I., MARTINEK, D. Deutsch für Handel und Unternehmen 2. Teil. Karviná: SU OPF, 2005. ISBN 80-7248-300-5.BECKER, N., BRAUNERT, J., EISFELD, H. Dialog Beruf 2. München: Max Hueber Verlag, 1997. ISBN 3-19-001591-0.HÖPPNEROVÁ, V. Němčina v hospodářství. Ekopress, 2001. BERGER, J. a kol. Česko-německý a německo-český hospodářský slovník. Plzeň: Fraus, 1998. ISBN 80-85784-29-7.HÖPPNEROVA, V., MATĚNOVÁ, J., HLAVAČKOVÁ, Z. Obchodujeme německy. Ekopress, 1997. ISBN 80-901991-9-4.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.Student si může zapsat část 2., má-li splněnu část 1., případně studuje-li současně části 1. a 2. (v těchto pravidlech byla zohledněna specifika časového plánu kombinovaného studia)

Garant

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.PhDr. Janusz KARPETA