Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina 1 - část 3. (KCJK / EN13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJK / EN13 - Němčina 1 - část 3., Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Arbeitsbewertung2. Text "Arbeitsbewertung3. Lexikologie zur Arbeitsbewertung4. Gramatik zur Arbeitsbewertung5. Test zur Arbeitsbewertung6. Berufsalltag7. Text "Arbeitszeit"8. Lexikologie zum Berufsalltag9. Grammatik zum Berufsalltag10. Test zum Berufsalltag11. Europäische Union12. Die EU in Europa und außerhalb13. Grammatik+ Test zur EU1. ArbeitsbewertungZabývá se problematikou odměňování ve firmě a v pracovním procesu. Nabízí přehled o různých způsobech odměňování, seznamuje s jejich výhodami a nevýhodami.2. Text "ArbeitsbewertungPorozumění textu s následnými cvičeními3. Lexikologie zur ArbeitsbewertungProcvičuje základní slovní zásobu potřebnou k úspěšné komunikaci na pracovišti. Obsahuje rovněž i některé informace z oblasti interkulturní komunikace.4. Gramatik zur ArbeitsbewertungSkloňování přídavných jmen v přívlastku5. Test zur ArbeitsbewertungOpakování kapitoly s testem6. BerufsalltagSeznamuje s problémy všedního dne na pracovišti. Rozšiřuje slovní zásobu z oblasti: pracovní doba, nemocenská a kouření na pracovišti.7. Text "Arbeitszeit"Rozebírá různé druhy pracovní doby8. Lexikologie zum BerufsalltagPřináší slovní materiál k tématu oblékání na pracovišti9. Grammatik zum BerufsalltagSkloňování přídavných jmen v přívlastku, stupňování přídavných jmen a příslovcí odvozování podstatných jmen.10. Test zum BerufsalltagOpakování kapitoly s testem11. Europäische UnionZabývá se problematikou Evropské unie. Seznamuje s historií Evropské unie a jejími organizacemi.12. Die EU in Europa und außerhalbČlánky s interkulturním zaměřením, které mají upozornit na odlišné kulturní zvláštnosti v rámci jednotné Evropy13. Grammatik+Test zur EUOpakování kapitoly s testem a gramatikou

Získané způsobilosti

Student získá absolvováním tohoto předmětu dovednost mluvení, psaní a komunikace v rámcitematických okruhů sylabu. Zároveň si rozšíří rozsah slovní zásoby v rámci sylabu předmětu.

Literatura

BOBÁKOVÁ, H., MARTINEK, D. Deutsch für Handel und Unternehmen 3. Teil. Karviná: SU OPF.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.Student si může zapsat část 3., má-li splněny části 1. a 2., případně studuje-li současně části 1., 2. a 3. (v těchto pravidlech byla zohledněna specifika časového plánu kombinovaného studia)

Garant

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hanne-Lore BOBÁKOVÁ, Ph.D.PhDr. Janusz KARPETA