Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie jakosti (PEM / ETJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PEM / ETJA - Teorie jakosti, Obchodně-podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě (SU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Užitná hodnota a jakost zboží.2. Měření vlastnosti zboží3. Jakostní skupiny a jakostní značky4. Vlivy působící na kvalitu zboží ve sféře oběhu (mechanické, fyzické, chemické)5. Vlivy působící na kvalitu zboží ve sféře oběhu (biologické, ztráty na zboží)6. Poživatiny (látky živící)7. Poživatiny (látky sytící a ochranné)8. Cizorodé látky v poživatinách (aditiva)9. Cizorodé látky v poživatinách (kontaminanty, rezidua)10. Genetická modifikace potravin11. Technologie radiačního ošetření potravin12. Falšování zboží13. Kvalitativní hodnocení vybraných zbožových komodit

Získané způsobilosti

Studenti se naučí jak předcházet snižování kvality, jak hodnotit zboží z pohledu trhu i z pohledu kvality života. Poznají nejčastější zdroje nekvality a naučí se orientovat v různých stupních kvality i v systémech, které mají zákazníky informovat.

Literatura

GABRYŠOVÁ, M. Teorie jakosti. Karviná: SU OPF, 2004. ISBN 80-7248-249-1.Občanské sdružení spotřebitelů. D-test. Praha: Občanské sdružení spotřebitelů "Test",, 2000. ROEDIGEROVÁ-STREUBALOVÁ, S. Minerální látky a stopové prvky. Český Brod: Železný,s.r.o., 1996. ISBN 80-237-3490-3.SÝROVÝ, V. Tajemství výrobců potravin. Praha: VŠCHP, 2006. ISBN 80-903137-2-8.PAVLOUŠEK, P. Vína, likéry a destiláty. Praha: VŠCHP, 2001. ISBN 80-247-9003-3.ŠKAPKA, B. A KOL. Výrobce a prodejce potravin. Praha: Verlag Dashöfer, 1999. ISBN 80-86229-05-X.Zákon 4.59/1999 Sb. a jeho novelizace č. 209/2000Sb. O odpovědnosti za škodu způsobenou vadou výrobku. TRACY, M. Zemědělství a potraviny v tržní ekonomice. Praha: VŠZ, 1993. ISBN 80-213-0150-3.

Požadavky

písemná forma zkoušky